Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики Херсонщини всебічно допомагають захисникам України

September 14, 2018

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком кожного громадянина України.

Працівники АТ «Херсонобленерго», як і усі свідомі українці, не стоять осторонь та всіляко сприяють зміцненню оборони держави.

В своїй діяльності Товариство тісно співпрацює з правоохоронцями, військовими частинами Збройних Сил України та підрозділами Державної прикордонної служби України з питань безперебійного забезпечення електричною енергією, транспортними та іншими необхідними технічними засобами новостворених підрозділів, які несуть бойове чергування та проводять відповідні заходи на території нашої області.

Між енергопостачальною компанією «Херсонобленерго» та військовими частинами Збройних Сил України склалися добрі стосунки ще до подій 2014 року. Проте, з часом відносини стали ще міцнішими.

Ще з березня 2014 року для забезпечення електропостачання об'єктів Збройних Сил України енергопостачальником побудовані майже 1,5 км повітряних ліній 0,4кВ та встановлені три трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ.

Енергетики Товариства надали благодійну допомогу та виконали реконструкцію 120 м повітряних ліній 10кВ для можливості підключення встановлених трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ для забезпечення надійного функціонування тимчасового кордону з анексованої територією.

На території Генічеського району енергетики максимально співпрацюють та сприяють виконанню свої службових обов’язків особовому складу військових частин, підрозділів силових структур, митної служби та інші, забезпечуючи стабільне енергопостачання.

Так, було реконструйовано декілька ліній по ПЛ-10 кВ, ПЛ-0,4 кВ, встановлено залізобетонні опори, трансформаторні підстанції та побудовані лінії електропередач ПЛ-10кВ майже 4,5 км. та ПЛ-0,4 кВ – довжиною майже один кілометр.

Зокрема, для електропостачання пунктів тимчасової дислокації в с. Чонгар Генічеського району Товариство побудувало повітряну лінію 0,4кВ довжиною 260 м, в с. Салькове – збудовано повітряну лінію 0,4кВ довжиною 400 м. Для повноцінного функціонування місця тимчасової дислокації десантної бригади у с. Сергіївка збудована трансформаторна підстанція 10/0,4кВ та повітряна лінія 0,4кВ довжиною 200м.

Для електропостачання і освітлення місця розташування військових підрозділів в межах с.Преображенка (Червоночабанської сільської ради) Каланчацького району встановлена КТП-10/0,4кВ, побудовані ділянки повітряних лінії 0,4кВ довжиною близько 250 м. Крім того, було проведено реконструкцію повітряних ліній ПЛ-10кВ, встановлено трансформаторну підстанція 10/0,4кВ.

Також проведено підключення до мережі 0,4кВ гуртожитку в/ч 2138 Одеського прикордонного загону та проведено будівництво повітряної лінії 0,4 кВ довжиною 135 м для підключення до мережі 0,4кВ КТП-60 для забезпечення в/ч А 0409 електроенергією.

З моменту організації роботи українського прикордонного поста в с. Чонгар Товариство забезпечує його надійне та безперебійне електропостачання.

Енергетики «Херсонобленерго» вкотре продемонстрували свій патріотизм та стійку громадянську позицію у сприянні захисту територіальної цілісності країни.

Так, з кінця 2015 початку 2016 років силами працівників Чаплинського РЕЗ і ЕМ на території обслуговування було забезпечено електропостачання тимчасових пунктів дислокації для повноцінного виконання службових обов’язків військовими та силовими структурами.

Для безперебійного та надійного електропостачання було встановлено 7 комплектних трансформаторних підстанцій, побудовано повітряні лінії електропередачі напругою 0,4 кВ загальною протяжність майже 1000 метрів, та ПЛ-10кВ – близько 3 км.

За зверненням керівництва військових частин енергетиками збудовані металічні підземні укриття для захисту чергового персоналу в разі бойових дій.

Працівники Товариства продовжують тісну співпрацю з командирами військових частин, керівниками силових підрозділів та виконують необхідні додаткові заходи з електропостачання пунктів тимчасового розташування для підвищення ефективності оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. 

Нагору